9 Aralık 2011 Cuma

Blog nasıl açılır... yeni başlayacaklar için



Blog açmak için en uygun adres google blogger. Google Blogger da blog açıp özgün içeriklerinizi paylaştığınız takdirde bir süre sonra Google Adsense reklamları alıp para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Açmış olduğunuz blogda kopyala/yapıştır yapmamanız ve özgün bir içeriye ve net bir kategoriye ihtiyacınız var. Blogçuluğa başlamadan önce bunları tam olarak tasarlayıp öyle başlayın derim.

Net kategori derken, paylaşımlarınız ne üzerine olacak, Sağlık, İnternet, haber, reklam, Aile-çocuk vb.

İçinde her türlü içeriği bulunduran bloglar reklamcılara pek cazip gelmiyor.
İkinci seçenek ise Blogspot bunun içinde aynı özellikler gerekli. Ve son günlerde yeni yeni moda olmaya başlayan tmblr.com. Reklam alıp yayınlayabiliyor musunuz tam olarak emin değilim araştırmadan başlamayın.

Emek verdiğiniz bir blogunuz olduğunda, bu zaman içinde hoby dışına çıkabiliyor ve para kazanmak istiyorsunuz bunun da en büyük payı reklamlar. Bazı siteler reklam almanıza izin vermiyor.


Bir blog açmak için öncelikle mail adresine ihtiyacınız var. Mail adresi olanlar aynı adresi kullanarak Blog açabilirler veya kendilerine yeni bir mail adresi alabilirler. Mail adresi olmayanlar mümkünse gmail uzantılı bir mail adresi alarak ilk adımı atmış olurlar.


Tarayıcınızla (internet expl., mozilla, chrome) yeni bir sayfa açarak (google dan) ----sağ üst köşede Oturum Aç bölümünü tıklayarak giriş yapıp işe başlayabilirler. Giriş yaptıktan sonra zaten tüm bilgiler orada mevcut bilgileri okuyarak kendinize özgü bir blog açabilirsiniz.


Video ile anlatım izlemek isterseniz uzmanweb.net/blog-nasil-acilir.html....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder